Adelaide

11 Feb

Eerste toeristische must in Adelaide: Mount Lofty beklimmen, hoewel in de zomer de meeste mensen hiervoor de auto gebruiken. Na een zestal kilometer lange wandeling langs de creek zijn we op 710m boven zeeniveau bij de top. De afdaling is iets minder afzien, maar we hebben wel de hele stad gezien…

Het is bijna nieuwjaar, en de Australiers hebben een caravancultuur waar de hollanders u tegen zeggen, dus zoeken we voor de komende dagen een camping die nog niet bomvol zit. In Belair huren we een stuk gras: drie personen, twee tenten, daarvoor moeten we voor twee kampeerplaatsen betalen. Geen probleem, dan halen we de zespersoonstent boven, en betalen we maar voor één plaats, ze moeten het zelf maar weten.

De volgende dagen bezoeken we Hahndorf (Duitse attrape toerist), en Port Adelaide (in de zomer een spookstad), en met nieuwjaar nemen we de trein naar het centrum, eten in chinatown, bezoeken de meteorieten in het museum, en gaan naar het park.

Later op de avond is er een concert met gratis lawaai en vuurwerk (dit in een poging om het volk af te leiden van Australiës favoriete vrijetijdsbesteding: zuipen en op elkaar kloppen).

Kortom, we hebben onze dosis stad weer gehad, en gelukkig leiden de straten hier met zo weinig mogelijk omwegen weg van Adelaide.

Advertisements

One Response to “Adelaide”

  1. Quentin February 12, 2011 at 13:52 #

    Nice!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: