Naar Adelaide

5 Feb

De vierde dag in Broken Hill kunnden we dus eindelijk gaan shoppen, en omdat we daar verder niks te doen hebben rijden we maar verder richting Adelaide. De straat ziet er verder hetzelfde uit als tussen Cobar en Broken Hill:  plat, recht en verlaten (in de Praktijk gelden hier dus Autobahn Verkeersregels).Aangekomen in Red Banks Conservation Park maken we de wandeling langs de heuvels, maar door gebrek aan duidelijkheid in waar het wandelpad precies ligt maken we deze een paar kilometer langer dan nodig. De kleine canyons groeien elke bui verder in de klei, en de laatste tijd waren er vrij veel buien. Ondertussen hebben we voor al de strontvliegen in de vallei als bus gediend, de muggen komen pas tijdens het koken tevoorschijn.


In Burra vinden we de Burra Burra kopenmijn, een 100m diep gat waar nog tot in de jaren 80 aan werd verder gegraven. Interessante naam van een van de oude wijken: Llwchwr.

Na een laatste sprinkhanenplaag begint de weg meer en meer op een autostrade te lijken, wetten zijn weer van toepassing, rode lichten vertellen ons wanneer we moeten stoppen, en we moeten andere autos ontwijken.

Advertisements

One Response to “Naar Adelaide”

  1. barbra February 5, 2011 at 09:02 #

    Jungs, macht “come to australia” Grüße, Mama

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: