De Golden Holden

6 Sep

Gebouwd anno 1990 voor en door Australiërs,  al 20 jaar tuft de 125KW 3.8L V6 door het rode stof. De radiator (en airco) is gedimensioneerd om op de middag in het midden van een hittegolf de steilse helling van Ayers Rock omhoog te crossen, en in de handleiding staat op welke stand de ventilatie het beste staat op zandwegen. En het stuur zit aan de foute kant.
Volgens de papieren is deze 4 maanden geleden voor het eerst in de handen van backpackers (uit Marseilles) gevallen, daarvoor reed het rond in een of ander victoriaans bled met curieuze naam, waar het eens in de 15 jaar regent. Na 350000 km onder het ozongat is de kleur nu het beste te beschrijven als modderbeige, maar  de vorige eigenaars verzekerden ons ervan dat het eigenlijk goudkleurig is, de Commodoré dus.

Kleine bijzonderheid: Omdat de auto in Victoria geregistreerd is moet deze ook in Victoria op een nieuwe naam gezet worden, én bij elke verkoop moet hij gekeurd worden. Kleine omweg van een paar honderd kilometer. Eenmaal aangekomen in Wodonga (thuis van de grootste deegrol in de wereld) blijkt dat de enige regenbui sinds mensenheugnis ons voor is geweest, en dat deze de halve staat onder water heeft gezet. Het is daar ook nog winter, dus de slaapzak is noodzakelijkerwijs gevoerd met een wollen deken. Op zoek naar een garage voor inspectie, remmen en verschillende stuurtrekstangen worden afgekeurd en vervangen (op de heenweg is het inderdaad opgevallen dat je het stuur niet te lang los moet laten). De reserve band heeft niet genoeg profiel, maar die is toch niet verplicht, dus als we deze achter een hoekje verstoppen komen we wel door de keuring. Nog een ding: de enige roestplek van de hele auto zit onder de accu en heeft door de hele steun gevreten, dat mogen we wel zelf repareren, dus na het uitvinden van een accuhoudersysteem met alle denkbare combinaties van inch en M bouten zijn we erdoor. Nu naar de lokale VicRoads voor de administratie.. blijkbaar vinden ze het hier niet verdacht als je een auto op naam zet van Jan Janssen met als woonadres een camping twee straten verder. Als we PVs krijgen zullen we het nooit weten.

Advertisements

One Response to “De Golden Holden”

  1. spirlet October 24, 2010 at 18:59 #

    Goed verhaal.
    Wij nog meer van dat.
    Trek erop uit en ‘experience amazing things’.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: